Elon Huone – itsehoitotyöpajat

Kaipaatko hengähdystilaa, ravitsevaa läsnäoloa itsesi ja kehosi kanssa? Sairastatko pitkäaikaisesti tai kärsitkö kivuista joihin on vaikea löytää helpotusta?

Elon Huone -itsehoitotyöpajat tarjoavat yhteisen online-olohuoneen joka on omistettu itsehoidolle – juuri sinulle, juuri sellaisena kuin olet. Työpajassa tehdään ohjatusti kevyitä ja helposti omaksuttavia harjoituksia kehon, hengityksen ja mielen avaamiseksi. Harjoitukset perustuvat mm. Jomon-Shindo menetelmään, somaattisiin liikemenetelmiin ja yksinkertaisiin meditaatioharjoitteisiin. Harjoitukset suuntautuvat lievittämään esimerkiksi fyysistä tai tunneperäistä kipua, stressiä, uniongelmia, hermostollisia oireita ja mielen haasteita.

Itsehoitotyöpajat toteutetaan kuukausittain, yhden työpajan kesto on 1,5h.

Kenelle
Elon Huone on avoin kaikille jotka kaipaavat tukea kehon ja mielen yhteyden voimistamiseen, kivun lievittämiseen, hermoston rauhoittamiseen tai yksinkertaisesti lempeän, avoimen yhteyden ylläpitämiseen itsensä ja muiden kanssa. Tapaamiset ja niissä tehtävät harjoitukset eivät vaadi mitään tiettyä kuntoa tai jaksamista – jokainen ohjataan tekemään harjoituksia oman tilanteensa mukaan, joko istuen tai makuuasennosta käsin.


Tausta
Olen sairastanut nyt yli kolmen ja puolen vuoden ajan covid -19 viruksen tuomaa long covid- sairautta joka on vaikuttanut radikaalisti elämääni monin tavoin. Fyysinen kipu ja heikkous, normaalin toiminta- ja liikuntakyvyn menettäminen, sairauden tuoma epävarmuus ja elämisen rajoitukset ovat isoja asioita jotka helposti jäävät liian vähälle huomiolle, etenkin silloin kun sairaus ei ole yleisesti ottaen hyvin tunnettu tai tunnustettu. Joskus jäämme haluamattamme tavalla tai toisella yksin sairauden tai kivun kanssa. Yksinäisyyden tai syrjään jäämisen kokemus tulee jo pelkästään siitä että sairastaessa se elämä johon on tottunut menee jatkuvasti ohi mutta myös siitä miten meidät on opetettu suhtautumaan sairauteen tai kipuun. Olemme ehkä oppineet torjumaan, vähättelemään tai häpeämään kivun tai sairauden kokemusta sen sijaan että se olisi luonnollinen osa elämää.

Sairastamiseni aikana olen kokenut erilaisten itsehoidollisten harjoitusten voiman joita olen oppinut ammattitaustani kautta viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Olen myös kokenut että näiden harjoitusten tekeminen yhdessä muiden kanssa on yksi edellytys kivun hellittämiselle tai sairauden vähittäiselle paranemiselle. Toisten läsnäolo, tuki ja tunnustus on ehdottoman tärkeää, että voi ylipäätään tehdä omaa osuuttaan matkasta. Yksi ydinasia on löytää elossa olemisen ja yhteyden kokemuksia sairauden tai kivun tuomien rajoitusten sisällä ja huomata jokainen mahdollisuus elämää ylläpitävien yhteyksien vahvistamiseen niin itseni kuin muiden kanssa. Elon Huoneen työpajoissa jaan näitä hyväksi koettuja itsehoitoharjoituksia ja yhdessä olemista lempeässä ja sallivassa ilmapiirissä.

Tule juuri sellaisena kuin olet!


Ohjaaja
Anna-Kaisa Hirvanen on ammatilliselta koulutukseltaan somaattisiin liikemenetelmiin erikoistunut tanssija, Shindo-kehotyöskentelymenetelmän kouluttaja-hoitaja sekä Tiibetiläisen joogan ja meditaation ohjaaja.

Toukokuun työpaja su 26.5.2024 klo 14:00-15:30

Paikka
Zoom-tapaaminen. Linkin tapaamiseen saat ilmoittautaumalla osoitteeseen anna-kaisa@elonvoimaa.fi

Hinta
15€/10€ / työpaja (alennettu hinta vähävaraiset, työttömät, opiskelijat) Maksuohjeet saat sähköpostiisi ilmoittautumisen yhteydessä.


Ilmoittautumiset (Huom! Ilmoittautumiset viimeistään 24h ennen tapahtuman alkua, työpaja toteutuu jos osallistujia on vähintään kolme)
anna-kaisa@elonvoimaa.fi
p.050 364 9000