Koulutus

Jomon-Shindo® peruskurssit

Opetan Jomon-Shindo- peruskursseja ja lyhytkursseja eri puolella Suomea. Seuraava päiväkurssi tulossa Fiskarsiin 15.6.2024. Lisätietoja löydät Ajankohtaista-sivulta!

Jomon-Shindo-peruskurssilla tutustutaan kuuteen perusvenytykseen ja kolmeen Jomon venytykseen, tehdään rentoutusharjoituksia sekä opetellaan yksinkertaisia hoitotekniikoita (selkä, varpaat, hartiat) kotikäyttöön. Kurssisisältö tukee omaa ja läheisten hyvinvointia.

Kurssi soveltuu hyvin sekä ensikertalaisille että Jomon-Shindosta jo kokemusta omaaville, kukin ohjataan tekemään harjoituksia oman sen hetkisen tilanteen mukaan. Peruskurssin kesto on 10 tuntia (noin 12 oppituntia).

Peruskurssilta on mahdollisuus jatkaa Jomon-Shindo®- ohjaajakoulutukseen joka alkaa kesällä/syksyllä 2024 Fiskarsissa. Peruskurssi korvaa yhden päivän ohjaajakoulutuksesta, jonka saa hyvityksenä koulutukseen osallistuessaan.

Jomon-Shindo® lyhytkurssit, työpajat ja esittelyhetket

Työpajat, lyhytkurssit ja esittelyhetket tilauksesta erilaisille ryhmille. Sisältö räätälöidään keston, kohderyhmän ja tilaajan toiveiden mukaisesti. Ota yhteyttä ja suunnitellaan ryhmällesi sopiva kokonaisuus! Kesto voi vaihdella kahdesta kuuteen opetustuntia

Jomon-Shindo® – ohjaajakoulutus

Jomon-Shindo-ohjaajakoulutus on hieno mahdollisuus itsehoidolliseen työskentelyyn, rentoutumiseen ja uudistumiseen. Ohjaajakoulutus antaa valmiudet ja oikeudet Jomon-Shindo – venyttelyryhmien ohjaamiseen ja harjoitusten yksityisohjaamiseen asiakkaille sekä peruskurssin järjestämiseen. Koulutus antaa myös oikeuden käyttää Jomon-Shindo® -tavaramerkkiä kyseisen toiminnan mainostamisessa. Kurssin kesto on vähintään kahdeksan kuukautta, yhteensä 15 opetuspäivää sekä näyttökoepäivä. Ohjaajakoulutus on myös perusta Jomon-Shindon syventävälle kurssivaiheelle ja varsinaiselle, yhteensä kaksivuotiselle kouluttaja-hoitajakoulutukselle.

Seuraava ohjaajakoulutus on alkamassa syksyllä 2024 – koulutuksen alkamisajankohta ja muut koulutuspäivät ovat vielä avoimena. Katso lisätietoja alla ja ota yhteyttä!

Jomon-Shindo®- ohjaajakoulutus Fiskarsissa 2024

Koulutuksen sisältö

Koulutus toteutetaan pienryhmäopetuksena lähipäivinä sekä itsenäisenä työskentelynä lähipäivien välissä. Yhdistelmäkoulutuksesta valmistuu Jomon-Shindo-ohjaajaksi. Koulutukseen sisältyy yhteenä 15 koulutuspäivää jotka toteutetaan noin 9 kk sisällä. Jomon-Shindon tarkoituksena on luoda polkua kohti rennompaa itseä ja parempaa kehoyhteyttä. Koulutus sisältää rentousharjoituksia, meridiaanivenytyksiä, energiaa vahvistavia lepoasentoja sekä itsehoitotekniikoita ja toisen hoitamisen harjoittelua.

Shindo-ohjaajakoulutus-osio 11 pv/ 5op:

Shindo-ohjaajan koulutussisältöön kuuluu rentoutustekniikoita, rentouden/ jännityksen havainnointiharjoituksia sekä Shindon meridiaanivenytykset yksin ja parin kanssa tuettuina. Koulutukseen kuuluu myös hoitoharjoituksia selän ja hartioiden alueelle, varpaille, jaloille ja käsivarsille. Omaleimainen osa Shindoa on lämmin ja kunnioittava kosketus ja tuki. Se on merkittävää niin venytysten tehostamisessa kuin lempeissä tukiotteissakin. Hoitotekniikoita harjoitellaan oman rentouden löytämiseksi. Ohjaajan koulutus on myös perusta Shindon syventävälle koulutusosiolle ja varsinaiselle, yhteensä kaksivuotiselle kouluttaja-hoitajakoulutukselle.

Koulutuksesta on myös mahdollista suorittaa pelkkä Shindo-ohjaaja-osio tässä vaiheessa. Suosittelemme kuitenkin Jomon-Shindo-kokonaisuutta.

Jomon-ohjaajan moduulikoulutusosio 4 pv:

Jomon-ohjaajakoulutus antaa valmiudet ohjata ihanan rentouttavia ja voimaannuttavia Jomon-Shindo-kehotyöskentelytunteja ja -demoja sekä Shindo-flow-tunteja, joissa vuorottelevat Shindo- ja Jomon-harjoitukset tasapainoisina liikesarjoina. Ohjelmassa Jomon-sarjat A ja B, Bon-seisontasarja ja istumasarja.

Jomon-ohjaajakoulutusmoduuli toteutetaan kahtena viikonloppuna. Valmiit Shindo-ohjaajat voivat osallistua pelkkään Jomon-ohjaajakoulutuksen moduuliin, jonka jälkeen saa Jomon-Shindo-ohjaajan valmiudet ja todistuksen.

Mihin koulutus antaa valmiudet ja oikeudet?

Jomon-Shindo-ohjaajakoulutus antaa valmiudet ja oikeudet Jomon- ja Shindo–venyttelyryhmien ohjaamiseen ja harjoitusten yksilöohjaukseen asiakkaille sekä Jomon-Shindo-demojen, peruskurssien ja muiden tapahtumien järjestämiseen. Koulutus antaa myös oikeuden käyttää Shindo-tavaramerkkiä toiminnan mainostamisessa.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii sinulle joka olet omasta ja läheisten hyvinvoinnista kiinnostunut ja haluat osata helppoja ja käytännöllisiä kokonaisvaltaisia rentoustekniikoita. Aiempaa kokemusta ei tarvita.

Missä voi hyödyntää Jomon-Shindo-ohjaajan taitoja?

Menetelmiä voidaan soveltaa erilaisille ryhmille ja yksilöille. Shindo-tunnit ovat mm. monien kansalaisopistojen, kuntosalien ja urheiluseurojen ohjelmistoissa ympäri Suomen. Shindoa voi käyttää myös mm. työyhteisöjen parissa, lasten ja nuorten oppimisen tukena, eri ammattien täydennyskoulutuksen osana, rentouttavaan TYHY-toimintaan ja terveyden tukena sekä vuorovaikutus-, itsetuntemus- ja tunnetyöskentelyssä. Koska menetelmällä on vahva aivopuoliskojemme yhteistyötä tukeva vaikutus, monet luovassa työssä tai opetusalalla toimivat ovat ottaneet sen käyttöönsä. Shindo-ohjaaja voi toimia monella tavalla hyvinvoinnin edistämiseksi ja käyttää Shindoa myös osana muuta ammattiosaamistaan ja työnkuvaansa.

Miten koulutus palvelee omaa ja läheisten hyvinvointia?

Koulutus toimii myös oman rentouden ja itsetuntemuksen prosessina. Jokaisessa koulutuspäivässä rentoudutaan, venytellään ja hoidetaan itseä, vastaanotetaan ja tehdään rentoutta tukevia hoitoharjoituksia. Koulutuksen aikana opitut hoitoharjoitukset on tarkoitettu kotikäyttöön ystävien ja perheen parissa. Koulutus tukee omaa ja läheisten hyvinvointia.

Kouluttaja

Jomon-Shindo kouluttaja/hoitaja Anna-Kaisa Hirvanen

Hinta

Lähiopetus 15 pv yht. 1500 €/hlö + alv 24%, näyttökoe 100€ + alv 24%, yhteensä (sis alv)1984€.

Koulutus & hinta sisältää: opetuksen, perusmateriaalin ja näyttökokeen sekä Shindo ry:n vuoden ilmaisen jäsenyyden. Kurssilaisilla on yksityinen Facebook ryhmä tai whatsapp-ryhmä jossa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja mahdollisesti lisämateriaalia ja jossa ohjaaja on läsnä lähipäivien välillä. Lisä- tai kertauspäivistä sovitaan erikseen.

Lisäksi Jomon-Shindo-ohjaajan todistusmaksu 250 € (alv 0 %) sis. japanilainen sertifikaatti sekä Shindo ry:n opintopistetodistus: Shindo ry laskuttaa tämän näyttökokeen jälkeen.

Jomon-Shindo-ohjaajakoulutuksen kokonaishinta sis.todistusmaksun: 2234 €

Koulutuksesta on mahdollista suorittaa pelkkä Shindo-ohjaaja-osuus 1688 € (sis. näyttökoe 124 € ja todistus 200 €) tai valmiiden Shindo-ohjaajien pelkkä Jomon-ohjaajamoduuli, jossa ei ole todistusmaksuja (Jomon-ohjaajamoduulin hinta 496€)

Laskutus

Osallistuminen ohjaajakurssille vahvistetaan maksamalla 200 € varausmaksu. Koulutus maksetaan pääsääntöisesti koulutuspäivien jälkeen. Yhden koulutuspäivän hinta on 124 € eli 248 €/viikonloppu (sis. alv 24%). Varausmaksu huomioidaan kolmannen maksuerän yhteydessä. Koulutuksen voi maksaa myös muulla tavoin sovituissa erissä. Voit kysyä joustavaa maksuaikataulua tarvittaessa. Koulutuksen lopuksi toinen vastaava kouluttaja laskuttaa näyttökoemaksun ja Shindo ry-todistusmaksun

Koulutuspaikka

Koulutukset pidetään kouluttajan omassa työtilassa Fiskarsissa.

Ruokailu ja majoitus

Koulutuksessa on tee-/kahvitarjoilut ja pientä purtavaa. Ruokailu tapahtuu omatoimisesti kurssitiloissa tai mahdollisuuksien mukaan Fiskarsin kylän ravintoloissa.

Majoitusta voit katsella esim airbnb:n kautta tai sivuilta https://fiskarsvillage.fi/syo-juo-ja-majoitu/  On mahdollista löytää  myös muita koti tms. majoitusvaihtoehtoja Fiskarsista tai lähialueelta – ota yhteyttä ja kysy lisää.

Koulutus täyttyy ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan mahtuu max. 8 opiskelijaa. Koulutus toteutuu kun ilmoittautuneita on vähintään 4.

Lisätietoa Jomon-Shindo menetelmästä: www.shindo.fi