Jomon-Shindo® – peruskurssi Fiskarsissa 15.-16.6.2024

Jomon-Shindo® on kokonaisvaltainen kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentoutusharjoituksia, lempeitä mutta tehokkaita venytyksiä ja hoitotekniikoita. Ne vaikuttavat laaja-alaisesti kehoon ja mieleen tuoden tasapainoa ja elinvoimaa. Jomon-Shindo tukee, ylläpitää ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Omaleimainen osa harjoittelua on lämmin, kunnioittava kosketus ja tuki. Se on olennaista sekä venyttelyn tehostamisessa että hoidoissa.

Jomon-Shindo -peruskurssi auttaa rentoutumaan, tasapainottamaan tunteita ja tukemaan mielen ja kehon luonnollista vuoropuhelua. Kurssin aikana tutustutaan kuuteen meridiaanivenytykseen sekä muutamiin restoratiivisiin Jomon-kierto-taivutusvenytyksiin. Tutustumme myös Shindon itsehoitomenetelmiin, rentoutusharjoituksiin sekä Shindolle omaleimaisiin tukiotteisiin venytyksen aikana. Lisäksi kokeilemme yksinkertaisia rentouttavia hoitotekniikoita kotikäyttöön (selkä, varvashoito, hartiat).

Kurssi on avoin kaikille ja soveltuu hyvin sekä ensikertalaisille että nille jotka haluavat syventää aiempaa kokemustaan Jomon-Shindosta. Kunto tai ikä ei ole este kurssille osallistumiselle, kukin ohjataan tekemään harjoituksia oman tilanteensa mukaan. Työskentelemme lempeästi auttaen kehoa ja mieltä tasapainottumaan ja avautumaan.

Peruskurssilta on mahdollisuus jatkaa Jomon-Shindo ohjaajakoulutukseen joka on alkamassa kesällä/syksyllä 2024 Fiskarsissa (peruskurssi korvaa yhden päivän ohjaajakoulutuksesta).

Ohjaajana Jomon-Shindo®-kouluttaja/hoitaja Anna-Kaisa Hirvanen

Kurssin early bird- hinta on 200€  (sis alv 10%), voimassa 30.4. saakka! Tämän jälkeen kurssin hinta on 230€. Hintaan sisältyy peruskurssikäsikirja ja todistusmaksu sekä teetarjoilu. Jos olet vähävarainen tai sinulla on taloudellisia vaikeuksia mutta haluaisit osallistua kurssille, ota yhteyttä.

Kurssiaika: la klo 11-17, su klo 11-16

Paikka: KotiSali,Suutarinmäki 11, Fiskars

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: anna-kaisa@elonvoimaa.fi, p. 050 364 9000

Ilmoittauduthan kurssille ajoissa, viimeistään kuitenkin 1.6. mennessä! Ryhmäkoko max 8 hlöä.

Lisätietoa majoituksesta Fiskarsin kylässä: https://fiskarsvillage.fi/syo-juo-ja-majoitu/
Voit kysyä myös muista majoitusmahdollisuuksista suoraan ohjaajalta.

Lisätietoja Jomon-Shindo menetelmästä: www.shindo.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Tsa Lung – jooga: ulkoinen, sisäinen ja salainen harjoitus

Kurssi Joogakoulu Shantissa 4.-5.5. 2024

Tsa Lung on muinaisten tiibetiläisten joogaharjoitusten kokonaisuus. Harjoitukset tuovat tasapainoa ja harmoniaa fyysiseen kehoomme, energiaamme ja mieleemme. Tiibetiksi ”tsa” tarkoittaa kanavia ja ”lung” tuulta eli energiaa. Harjoitusten tarkoitus on avata hienovaraisia kanavia ja tukea energiatuulten tervettä virtausta jotta  voimme nauttia hyvästä terveydestä ja vahvistaa yhteyttä hiljaiseen, tasapainoiseen mielentilaan Tsa Lung on tehokas tapa kehittää kehon ja mielen yhteyttä ja syventää meditaatiota. Kurssilla tehtävät Tsa Lung – harjoitukset ovat muodoltaan yksinkertaisia  ja helposti omaksuttavia.

Tsa Lung -harjoittelussa on kolme tasoa: ulkoinen, sisäinen ja salainen. Ulkoinen Tsa Lung toimii ensisijaisesti fyysisellä tasolla käyttäen yksinkertaisia liikkeitä ja hengitysharjoituksia tasapainottamaan kehomme energiaa. Sisäisen Tsa Lungin harjoitus toimii hienovaraisen hengityksen ja energian tasolla, sisältäen vähemmän ulkoista liikettä. Salaisessa Tsa Lungissa käytetään visualisointia mielen harmonian vahvistamiseksi. Kaikki Tsa Lung –harjoituksen tasot yhdistävät ja tasapainottavat viittä elementtiä: maa, vesi, tuli, tuuli ja avaruus.

Harjoitukset tulevat bön-buddhalaisesta perinteestä yli 1000 vuoden takaa. Ne täydentävät kauniisti kaikkia meditaatioharjoituksia, erityisesti Dzogcheniä ja tarjoavat meille mahdollisuuden tunnistaa oma viisausluontomme, josta käsin voimme olla hyödyksi sekä itsellemme että toisille.

Kenelle?
Kurssi on avoin kaikille. Toivotamme tervetulleeksi sekä harjoituksiin ensi kertaa tutustuvat että ne jotka ovat jo harjoittaneet Tsa Lungia aikaisemmin ja haluavat syventää omaa ymmärrystään Tsa Lung- harjoitusten kokonaisuudesta. Kurssi painottuu meditaatioon ja hengitysharjoituksiin, liikeosiot ovat helposti omaksuttavia. Harjoitukset tehdään lattialla tai tuolilla istuen. Kurssilla tehtävät hengitysharjoitukset eivät kuitenkaan välttämättä sovi raskaana oleville tai henkilöille, joilla on vakavia mielenterveysongelmia tai sairauksia aktiivisessa vaiheessa. Mikäli terveyteen tai harjoitusten soveltuvuuteen liittyvät asiat askarruttavat sinua, suosittelemme keskustelemaan asiasta kurssin ohjaajan kanssa.

Ohjaaja
Anna-Kaisa Hirvanen on opiskellut ja harjoittanut tiibetiläisen joogan (Tsa Lung Trul Khor) harjoituksia aktiivisesti yli 15 vuoden ajan mm.Tenzin Wangyal Rinpochen ja Alejandro Chaoulin johdolla Euroopassa. Hän on syventynyt Bön-perinteen opiskeluun ja harjoittamiseen 1,5 vuoden ajan Lishu-Instituutissa, Intiassa ja käynyt The 3 Doors Academyn 2,5-vuotisen meditaatiokoulutuksen Yhdysvalloissa. Anna-Kaisa on toiminut Tsa Lung Trul Khor – harjoitusten ohjaajana Ligmincha Finlandin kautta vuodesta 2012 lähtien.

Aika: la 4.5. klo 11-17 ja su 5.5. klo 10:30-15:30  (sisältäen tauot)

Paikka: Joogakoulu Shanti, Runeberginkatu 43, Helsinki

Hinta: 100€/75€ (alennettu hinta työttömät, opiskelijat, vähävaraiset ja Ligmincha Finland ry:n jäsenet) Jos taloutesi on tiukalla, voit kirjoittaa kurssin ohjaajalle ja kysyä muista maksujärjestelyistä.

Varaa paikkasi ja ilmoittaudu Holvi verkkokaupassa: holvi.com/shop/ligmincha-fi

Teknisissä ongelmissa voit ottaa yhteyttä osoitteeseen ligmincha.fi@gmail.com

Yöpyminen Joogakoululla halutessasi voit olla yön yli Joogakoulu Shantissa, 20€/yö/hlö. Yöpyminen tapahtuu kurssitilassa, omat lakanat mukaan. Käytössä yhteinen keittiö ja wc/suihkutilat. Varaukset voit lähettää suoraan ohjaajalle: anna-kaisa@elonvoimaa.fi

Lisätietoja kurssista ohjaajalta:
Anna-Kaisa Hirvanen
anna-kaisa@elonvoimaa.fi

Kirjallisuutta liittyen kurssin sisältöön:
-Tenzin Wangyal Rinpochen kirja Tsa Lung – harjoituksesta Herätä Pyhä Ruumiisi (suom.) (englanniksi Awakening the sacred body), löytyy esim. verkkokirjakaupoista tai Biokustannuksen kirjakaupasta sekä useista kirjastoista

Harjoitukset ja niiden terveysvaikutukset:

http://www.ligmincha.fi/…/harjoitukset-ja-niiden…

Artikkelit:
– Tiibetin sininen valo, Ananda lehti 3/2016
– Avaa sydänmielesi. Suomen Joogalehti 2/2016
– Maaginen pyörä pyörii länteen – tiibetiläinen jooga. Ananda lehti 4/2008
– Parantava jooga. Voi Hyvin lehti 5/2009

Sydämellisesti tervetuloa!
Ligmincha Finland ry

www.ligmincha.fi
www.ligmincha.org

Elon Huone – itsehoitotyöpajat

Kaipaatko hengähdystilaa, ravitsevaa läsnäoloa itsesi ja kehosi kanssa? Sairastatko pitkäaikaisesti tai kärsitkö kivuista joihin on vaikea löytää helpotusta?

Elon Huone -itsehoitotyöpajat tarjoavat yhteisen online-olohuoneen joka on omistettu itsehoidolle – juuri sinulle, juuri sellaisena kuin olet. Työpajassa tehdään ohjatusti kevyitä ja helposti omaksuttavia harjoituksia kehon, hengityksen ja mielen avaamiseksi. Harjoitukset perustuvat mm. Jomon-Shindo menetelmään, somaattisiin liikemenetelmiin ja yksinkertaisiin meditaatioharjoitteisiin. Harjoitukset suuntautuvat lievittämään esimerkiksi fyysistä tai tunneperäistä kipua, stressiä, uniongelmia, hermostollisia oireita ja mielen haasteita.

Itsehoitotyöpajat toteutetaan kuukausittain, yhden työpajan kesto on 1,5h.

Kenelle
Elon Huone on avoin kaikille jotka kaipaavat tukea kehon ja mielen yhteyden voimistamiseen, kivun lievittämiseen, hermoston rauhoittamiseen tai yksinkertaisesti lempeän, avoimen yhteyden ylläpitämiseen itsensä ja muiden kanssa. Tapaamiset ja niissä tehtävät harjoitukset eivät vaadi mitään tiettyä kuntoa tai jaksamista – jokainen ohjataan tekemään harjoituksia oman tilanteensa mukaan, joko istuen tai makuuasennosta käsin.


Tausta
Olen sairastanut nyt yli kolmen ja puolen vuoden ajan covid -19 viruksen tuomaa long covid- sairautta joka on vaikuttanut radikaalisti elämääni monin tavoin. Fyysinen kipu ja heikkous, normaalin toiminta- ja liikuntakyvyn menettäminen, sairauden tuoma epävarmuus ja elämisen rajoitukset ovat isoja asioita jotka helposti jäävät liian vähälle huomiolle, etenkin silloin kun sairaus ei ole yleisesti ottaen hyvin tunnettu tai tunnustettu. Joskus jäämme haluamattamme tavalla tai toisella yksin sairauden tai kivun kanssa. Yksinäisyyden tai syrjään jäämisen kokemus tulee jo pelkästään siitä että sairastaessa se elämä johon on tottunut menee jatkuvasti ohi mutta myös siitä miten meidät on opetettu suhtautumaan sairauteen tai kipuun. Olemme ehkä oppineet torjumaan, vähättelemään tai häpeämään kivun tai sairauden kokemusta sen sijaan että se olisi luonnollinen osa elämää.

Sairastamiseni aikana olen kokenut erilaisten itsehoidollisten harjoitusten voiman joita olen oppinut ammattitaustani kautta viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Olen myös kokenut että näiden harjoitusten tekeminen yhdessä muiden kanssa on yksi edellytys kivun hellittämiselle tai sairauden vähittäiselle paranemiselle. Toisten läsnäolo, tuki ja tunnustus on ehdottoman tärkeää, että voi ylipäätään tehdä omaa osuuttaan matkasta. Yksi ydinasia on löytää elossa olemisen ja yhteyden kokemuksia sairauden tai kivun tuomien rajoitusten sisällä ja huomata jokainen mahdollisuus elämää ylläpitävien yhteyksien vahvistamiseen niin itseni kuin muiden kanssa. Elon Huoneen työpajoissa jaan näitä hyväksi koettuja itsehoitoharjoituksia ja yhdessä olemista lempeässä ja sallivassa ilmapiirissä.

Tule juuri sellaisena kuin olet!


Ohjaaja
Anna-Kaisa Hirvanen on ammatilliselta koulutukseltaan somaattisiin liikemenetelmiin erikoistunut tanssija, Shindo-kehotyöskentelymenetelmän kouluttaja-hoitaja sekä Tiibetiläisen joogan ja meditaation ohjaaja.

Ajankohta
Huhtikuun työpaja su 28.4.2024 klo 14:00-15:30

Paikka
Zoom-tapaaminen. Linkin tapaamiseen saat ilmoittautaumalla osoitteeseen anna-kaisa@elonvoimaa.fi

Hinta
15€/10€ / työpaja (alennettu hinta vähävaraiset, työttömät, opiskelijat) Maksuohjeet saat sähköpostiisi ilmoittautumisen yhteydessä.


Ilmoittautumiset (Huom! Ilmoittautumiset viimeistään 24h ennen tapahtuman alkua, työpaja toteutuu jos osallistujia on vähintään kolme)
anna-kaisa@elonvoimaa.fi
p.050 364 9000